22.5.04

Anne-Marie Mais bidrag.
Mai spiller bolden videre til kritikken, hvilket jeg er helt med på. Men det ser næsten ud som om hun sætter lighedstegn mellem "kritik" og "anmeldelse" eller "dagbladskritik", hvilket ærlig talt er meget underligt for en litteraturprofessor. Hvad med den akademiske kritik?
Så nævner hun en masse navne for at vise at der er mangfoldighed og talent i den danske litteratur. Enig igen (anagrammer!). Men hvis Tue og Lars' udfordring har noget på sig, er det jo heller ikke talentmassen, som er problemet. Det er, hvad der bliver gjort med den.
Og så angriber hun deres skelnen mellem smal og bred litteratur fordi kvantiteten af læserskaren ikke kan måles på kort sigt. Men igen: Det handler ikke om kvantiteten, men om måden læseren tiltales. Hvis den smalle og brede litteratur begge henvender sig til deres respektive læserskarer for at underholde dem og bekræfte dem i hvad deres forestilling om hvad litteratur er (den ene sofistikeret eller "eksperimenterende", den anden bred og fortællende), så er der jo ingen kvalitativ forskel, kun forskel på målgruppen.

Ingen kommentarer: