27.3.11

Jeg læste op her i går, der var mange fine ting faktisk. Til lejligheden havde jeg konstrueret en maskine, der kan lave digte baseret på en (modificeret udgave af) Mette Østgaard Henriksens digt "Skelet til poetisk selvudfyldelse", der selv er baseret på Søren Ulrik Thomsens "Aftenens guld". Faktisk kan den lave ca. 2 x 10^27 (2 kvadrillarder) forskellige digte. Mine eksperimenter med digtmaskiner er foreløbige resultater af et større projekt og udspringer ikke så meget af en interesse i computerskabt poesi i sig selv.

Her er et link til en netudgave af maskinen. (Der er muligvis nogle problemer med tekstkodningen, jeg kan ikke finde ud af det).

Hvis du vil have din helt egen Søren-og-Mette-Maskine kan du downloade den til Mac her og til Windows her. Jeg har forsøgt at teste den, og det virkede i Mac 10.5 og 10.6 og i Windows 7. Man skal dog have Java installeret (hvilket OS X har automatisk, jeg ved ikke med Windows, men ellers er det på java.com).

Hvis der er noget, der ikke virker, så skriv en note - jeg kan dog ikke love, at det er noget jeg kan løse.

7 Comments:

Blogger Lars Bukdahl skrev...

Hey Martin

Når jeg trykker på dit første link, popper der bare en hvid firkant op, som jeg ikke kan gøre noget videre ved - ? De andre links til gengæld virker så komplekse og omfattende, at jeg bliver bange for dem!

Derudover vil jeg lige informere om, at Mette Østgaard Henriksens tekst oprindeligt stod at læse/udfylde i Hvedekorn (abonner, folkens!).

kh Lars

10.06  
Blogger Martin skrev...

Hej Lars

Tak for det, fordømt, sådan er det at være en amatør. Jeg kigger på det senere i dag når jeg får tid.

12.01  
Anonymous Anonym skrev...

Man skal ikke være bange for deder downloads. Det åbnes og virker fint og flot.

17.07  
Anonymous Lars-Emil skrev...

Det var mig der sagde detder

17.08  
Blogger Martin skrev...

Tak Lars-Emil, jeg synes nu heller ikke det er så farligt ... Jeg har prøvet at rette online-udgaven og har testet den i IE8, IE5, Safari, Firefox og Camino, det skulle altså virke nu hvis man ikke har slået sit java-plugin fra. Men jeg kan ikke finde ud af tekstkodningen, måske ser æ, ø og å underlige ud på nogle computere. Beklager.

19.00  
Blogger Martin skrev...

og + digtet stod i Hvedekorn 2/2010 og Søren Ulriks digt er fra City Slang (og jeg har osse hentet et par ekstra SUT-ord (+ tilføjet et par stykker selv))

19.02  
Blogger Thomas Olesen skrev...

Fed maskine! Må vi linke til den på Forfatterstemmer.dk?

kh
thomas

13.07  

Send en kommentar

<< Home