15.11.04

FARVEL TIL ALT DET


Kære Litteratur,

Jeg er lige kommet tilbage fra min tandlæge og det er gået op for mig, at jeg ikke har råd til dig mere. Jeg siger det uden bitterhed, men ikke uden vemod selvfølgelig.

Jeg er sikker på at du nok skal klare dig glimrende uden mig. Ja, faktisk tror jeg du må gå nogen spændende år i møde. Det er blevet mig oplyst fra højeste myndighed, at der pt. findes over firs konkrete litterære projekter som ud fra kvalitative kriterier har større betydning for dansk litteratur end mit eget. Måske var vi ikke så tæt knyttede som jeg troede.

Det siger jeg også uden bitterhed, jeg har deltaget i det lotteri om din gunst før og jeg har både vundet og tabt i det, jeg har bare ikke lyst til at spille med mere.

Jeg er ked af at vores forhold må ende og indrømmer gerne at være lidt nervøs for at jeg ikke skal finde en anden, at jeg er for gammel, for forvirret og har brugt for mange af mine ressourcer på dig, men jeg føler ikke jeg har noget valg, jeg er nødt til at komme videre i mit liv, som det hedder.

Der er andre grunde. Jeg håber ikke du tager det ilde op hvis jeg siger at jeg i nogen grad har mistet troen på dig. Du kan være både charmerende og intelligent og godt selskab, men jeg mangler noget. Det er ikke dig der er noget galt med, det er mig. På det seneste har jeg kun kunnet se på dig på to måder, dels som den pyntesyge overfladiske pige, der forsøger at efterligne sin smukkere og mere populære søster. Og dels som den indædte bedrevidende student, der forsøger at overbevise sig selv og sin omverden om hvor klog han er. Du er disse ting og meget mere, det ved jeg godt, men jeg kan ikke SE det længere.

Vi skal selvfølgelig nok ses, jeg har jo da tænkt mig at blive ved med at omgås mine venner som osse kæmper i din tjeneste, men selv dem er jeg bange for at jeg nu kommer til at svigte oftere. En ensom dag kommer du måske på besøg for gamle dages skyld og vi kan have det hyggeligt sammen. Jeg vil komme til at tænke på dig tit og få masser af ideer til hvad vi kunne lave sammen, men jeg har simpelthen ikke tid og energi til at sætte alt andet til side længere.

Kærlig hilsen,
Martin

Ingen kommentarer: