29.9.03

Hvad er et digt? En meget forsigtig definition kunne være: Noget er et digt, hvis forfatteren til det siger, at det er et digt. Det lyder i hvert fald i de her post-duchampske tider som en forsigtig definition, selv om nogen sikkert ville sige, at den er håbløst bred og upræcis.
Hvad nu hvis nogen sagde, at det her er et digt?Det må være hvad Johannes L Madsen påstod, da han sendte den her formel for den magnetiske fluxenergi (målt i hvilke enheder??) til tidsskriftet Lyriks særnummer fra 1989 om "fynsk lyrik". Der står det, side om side med Viggo Madsen, Klaus Rifbjerg og mange andre. Der findes efter sigende masser af den slags formler blandt hans efterladte papirer, men de er ikke kommet med i JLM. Hvorfor mon?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg er én af de få udvalgte der rent faktisk har set JLM's utallige formler - jeg fik dog 03 i mat på gymnasiet, så min bedømmelse har meget lidt værdi - både de udgivne (pjecen Atomenergi og grundstofbalance, eget forlag - kan bestilles hjem fra bibliotek.dk, men kun for stærkt interesserede) og de uudgivne, efterladte papirer, der p.t. ligger hos et større københavnsk antikvariat.
De sidstnævnte består mestendels af den for JLM særegne blanding af matematik og korte lyriske udbrud, ofte på bagsiden af gamle tobakskartoner, kvitteringer o.l. - og ofte hele A4 sider med 1'er og 0'er m.m. Manden var en human computer, der løb løbsk - eller også var det en form for terapi, who knows,)
Det interessante er jo selvfølgelig at få en virkelig kapacitet, f.eks. en fysikprofessor, til at se det igennem og be- eller afkræfte om JLM var gal el. genial...